31 Mart 2007 Cumartesi

SUNA DUMANKAYA DAN DOĞAL GUZELLIK RECETELERI

Kolay bronzlaşmak

Üç soğan kabuğu, bir su bardağı suda kaynayacak. Üç çorba kaşığı kalana kadar süzün ve bu suya üç çorba kaşığı çay suyu ekleyin. Daha sonra 50 gr kakao yağı, 50 gr susam yağı, 20 gr kayısı yağı, 20 gr havuç yağı, 20 gr ceviz yağı, 10 gr limon yağını diğer karışıma iyice yedirin. Daha sonra da bu karışımı güneşe çıkacağınız zaman teninize sürün. Ama siz yine de şemsiye altında güneşlenin. 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneşlenmekten kaçının.

SARMISAK NASIRA İYİ GELİR

Üç diş sarmısağı dövün ve buna bir çay kaşığı da zeytinyağı ekleyin. Nasır iyileşene kadar bunu her akşam nasırlara sürüp sarın. Nasırlarınız giderek küçülecektir. Ayrıca nasıra ütülenmiş lahana yaprağı sarmak da iyi gelir.

VÜCUTTA Kİ ÇATLAKLARI ÖNLEMEK İÇİN:

Önlem almak için eşit miktarda tatlı badem yağı ile susam yağını karıştırıp sorunlu bölgelere sürebilirsiniz

Pamuk gibi ayaklar

El ve ayaklarınız terliyorsa, günde 8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin ve yemeklerinizden baharatı kaldırın. Ayrıca sentetik kumaşlar yerine doğal iplikten dokunmuş çoraplar tercih edin. Yumuşak ayaklar için formüle gelince... Bir kova ılık suya iki çorba kaşığı deniz tuzu ekleyip karıştırın. Ayaklarınızı bu suda 15 dakika bekletin. Ayrıca bir çorba kaşığı vazeline 5 adet dövülmüş Aspirin ve bir limon suyu ekleyip, bu karışımı haftada bir gün ayaklarınıza sürün. Üzerine nemli bez ve streç film sarın, çorabınızı giyin. En az iki saat bekletin.

Sivilceden kurtulmak

Sivilcelerinizle fazla oynamayın ve cildinizi daima temiz tutun. Fazla yağ derideki iltihaplanmayı kolaylaştırdığından yediklerinize dikkat edin. Kızartma, çikolata ve asitli içeceklerden uzak durup, sebze, meyve ve beyaz ete ağırlık verin. Bol bol da su için. Yüzünüzü PH'ı cilde uygun bir sabunla yıkayın. Ayrıca yarım litre suda bir tutam civanperçemini çay gibi demleyip süzün ve yüzünüzü bu suyla silin. Bir çay kaşığı bira mayası, dövülmüş iki Aspirin ve bir çay kaşığı oksijenli suyu karıştırıp, bunu da beş gün boyunca her gün yüzünüze sürerek 20 dakika bekletin.

Cilt sarkmasına ayva çekirdeği

Öncelikle yüz ve boynunuza peeling yapmanızı öneriyorum. Sonra bir ayvanın çekirdeklerini üzerine çıkacak kadar su ile bir taşım kaynatın. Çay gibi demledikten sonra süzün ve içine bir çay kaşığı bal koyun. Bu karışımı tüm yüz ve dekolte bölgenize sürüp 20 dakika bekletin. Ardından aynı bölgelere buğday özü yağı sürün. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayın, faydasını görürsünüz.

YAĞLI VE SİVİLCELİ CİLTLER İÇİN PEELING

Bir limon kabuğunu rendeleyin, aynı miktarda yulaf unu ile iki katı buğday kepeğini içine ekleyin. Gülsuyu da katıp bu harcı lapa haline getirin. Yüzünüze sürüp üç dakika bekletin, ardından ovarak çıkarın. Cildinizdeki kızarıklıklar için bir doktora görünmeniz de lazım, çünkü sebebi dolaşım bozukluğu olabilir.

SİVİLCELERDEN SONRA KALAN İZLER VE GENİŞLEYEN GÖZENEKLER İÇİN

Bir yumurta akını, bir çay kaşığı limon suyunu ve aynı ölçüde balı, iki yemek kaşığı pastane mayası ile karıştırın. 20 dakika ciltte kalsın.

SELÜLİT İÇİN FORMÜL

20 aspirin, 10 limon suyu çıkarın. Limon suyu kadar susam yağı karıştırın ve cilde masaj yapın.

EGZAMALAR İÇİN

Egzama su ve sabunu sevmez. Yoğurt ve süt kullanmayın. Sirke-limon karışımıyla ellerinizi yıkayın, kimyasal maddeler kullanmayın.

EL TIRNAKLARINDA Kİ ÇİZGİLER İÇİN

Eşit miktarda badem yağı, bir çay kaşığı tuz, yarım limon suyunu karıştırın ve bekletin. Haftada üç gün E vitamini alın.

GÜNEŞ LEKESİNE YULAFLI MASKE

Eşit miktarda yulaf, kil, el kremi ve suyu karıştırın. Cildinize sürün, 5 dakika beklettikten sonra ovarak çıkarın. Bunu haftada bir uygulayın. Lekelerin açılmasını sağlar.

GENİŞLEMİŞ GÖZENEKLER İÇİN

Her gün maden suyu, limon suyu karışımı, içine bir kapak badem yağı, ya buz yapın, ya da spreyli bir şişeye koyup buzdolabına koyun. Hergün yüzünüze püskürtün.

TEMİZLEME SÜTÜ

Yüzdeki gözeneklere dolan kirleri ve makyajı temizlenin en kolay ve ucuz yolu, evde doğal malzemelerden hazırlayacağımız karışımlardır. Temizleme sütünü parmaklarınızla ve yuvarlak hareketlerle sürün.

Malzeme: 1 salatalık, 1 su bardağı süt Uygulama: Salatalığı rendeleyip, 1 su bardağı sütte kaynatın ve süzün. Her gün, sabah ve akşam bu karışımla cildinizi silin.

TEMİZLEME TONİĞİ

Tonik, ciltte kalmış kir, yağ ve temizleyici kalıntılarını temizler ve cildi tazeler. Temizleyicinin ardından sürülür. Aşağıdaki tariflerle hazırladığınız tonikten birkaç damla pamuğa damlatıp, silmeden, tamponlayarak cildinize uygulayın. Toniklemeden sonra yüzünüze maden suyu püskürtün ve kağıt mendille tamponlayarak kurutun. Sonraki aşama nemlendirme olacak.

a- KARMA CİLTLER İÇİN Malzeme: Lavanta, melisa, papatya, hatmi çiçeği, yarım fincan saf alkol, içme suyu

NEMLENDİRİCİ

Nemlendirme, çevrenin yol açtığı buharlaşma etkilerinin önlenmesine yardımcı olur. Nemlendirici cildi düzgünleştirir, dolgunlaştırır, gözenekleri kapatarak makyaj için iyi bir zemin hazırlar.

Uygulama: Kaynamış suyun içine birer tutam lavanta, melisa, papatya ve hatmi çiçeği atın, 15-20 dakika demlendirip süzün. Saf alkol ekleyin. (Hazırlanan karışım, kapalı bir şişede buzdolabında saklayın)

b - HASSAS CİLTLER İÇİN Malzeme: Biberiye, gül suyu Uygulama: Bir çorba kaşığı biberiyeyi, 300 ml. gül suyuna karıştırarak karanlık bir yerde saklayın. Bununla her akşam cildinizi temizleyin.

c - KIRIŞIKLIKLAR İÇİN Malzeme: Yarım litre ılık su, 1 tatlı kaşığı karbonat Uygulama: Su ve karbonatı karıştırın. Pamukla, cildinize uygulayın.

Malzeme: Havuç, zeytinyağı, limon Uygulama: Havucu rendeleyin. İçine zeytinyağı ve limon suyu ilave edip, yiyin. Bu karışım vücut için çok faydalıdır. Bağırsakları düzene sokar ve cilde nem sağlar.

PEELING -Derinlemesine Yüz Temizliği:

Cildi ölü hücrelerden, biriken yağlardan ve siyah noktalardan arındırmak için, derin bir temizlik yapmalısınız. Bunu peeling, buhar banyosu veya maskelerle gerçekleştirebilirsiniz. İşte evde yapabileceğiniz basit peeling tarifleri: Malzeme: 1 kahve fincanı yulaf ezmesi, 2.5 çay kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, yarım tatlı kaşığı sıcak su Uygulama: Malzemeleri karıştırın ve cilde uygulayın. 15 dakika bekleyin ve yumuşak, nemli bir bezle ovarak çıkarın. Bol su ile yıkayın.

SİVİLCEDEN KURTULMAK İÇİN

Sivilceler her yaşta birçok insana sorun yaratır. Sivilceleri yok ederek daha sağlıklı ve güzel bir cilde kavuşmanın en güzel yolu yine doğadan geçiyor. Sivilceleri yok etmek için beraber bu basit formülü hazırlayalayabilirsiniz. Malzeme: 100 gram alkol, 6 adet aspirin Uygulama: Aspirini ezin ve alkolle karıştırıp 3 gün bekletin. Bu karışımla cildinizi her gün silin.

LEKELERİ YOK ETMEK İÇİN

Malzeme: 1 çay kaşığı amonyak, 1 çay kaşığı peridrol, 1 çay kaşığı saf su, 1 çay kaşığı sabun Uygulama: Kullanılmamış bir sabunu rendeleyin ve diğer malzemelerle karıştırın. Cildin hassaslığının ölçülmesi için önce elinizin üzerine deneyin, sonra lekelerin üzerinde bekletip, bol su ile yıkayın. Bu karışım haftada bir kez uygulanabilir. Dışarı çıkarken güneşten koruyucu ürünler kullanmaya dikkat edin.

ÇİLLERİNİ SEVMEYENLERE

Malzeme: Keten tohumu Uygulama: Keten tohumunu kaynatın, suyu ile cilde masaj yaparak çillere ve lekelere maske olarak uygulayın.

Bunları ihmal etmeyin

Cildinizi güneşten koruyun: Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için her gün koruyucu krem kullanmalı.

Cildinizi aşırı sıcak ve aşırı soğuktan koruyun: Sıcak ve soğuk havalarda cilt nemini kaybeder. Özellikle kışın cilt tipiniz için uygun nemlendiricileri mutlaka uygulayın.

Sigara içmeyin: Sigara cildin ihtiyacı olan oksijeni azaltır ve cildin yenilenmesini engeller. Cilde solgun görünüm verir.

Cildinizi derin temizleyin: Bazı yaşı ilerlemiş bayanlar cildi kurutacağı ve kırışıklıkları artıracağı düşüncesiyle cilt temizliği yapmaktan kaçınır. Pamukla uygulayacağınız bir temizleyici kremin, birkaç dakika cildin üstünde kaldıktan sonra bol suyla yıkanması yeterli olur.

Cildinizi derin nemlendirin: Haftada bir, maske veya nemlendiricinizi bol miktarda kullanarak, cildinizi beş on dakika nemlendirmeye bırakın.

Cildinizde kan dolaşımını hızlandırın: Uygun kremlerle cildinize masaj yaparak, ciltteki ölü derinin atılmasını sağlayabilir ve kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz. Bu, cildinizin yenilenmesine ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Sağlıklı beslenin: Vücudunuz için uygulayacağınız sağlıklı beslenme programı, cildiniz için de yararlıdır. Bol sebze ve meyve, bol lifli tahıllar, az yağlı, az şekerli ve az tuzlu besinler tercih etmelisiniz. Ve tabii bol su şart!

Sonbaharda: Cildiniz kuruysa baharat kullanmayın.Bol bol su için,salata ve sebzeye ağırlık verin.Yüzünüzü belli aralıklarla maden suyu ile yıkayın.Duşa girmeden önce badem yağı ile masaj yapın.

Kış aylarında: E ve C vitamini içeren besinler tüketmeye özen gösterin. Ispanak, marul, semizotu gibi yeşil sebzeleri çiğ olarak tüketin. Haftada bir gün yalnızca iki, üç litre sıkma meyve suyu içerek temizlenme kürü yapın. Açık havaya çıkarken cildinize bitkisel yağlar (susam, kayısı yağı gibi) veya nemlendirici kremler sürün.

PARLAK VE PIRIL PIRIL SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN

Haftada bir gün, badem yağı, bir yumurta sarısı, bir bepanten ampul karıştırın. saçlarınıza sürün ve streç ile sararak iki saat bekletin.

GÖZ ALTINDA Kİ İNCE ÇİZGİLER İÇİN

Elma suyu ile kompres yapın. Faydasını göreceksiniz.

ÇOK KURU CİLTLERE NEMLENDİRİCİ

Bir bepanten plus, 7 damla kayısı yağı, 1,Evingen ampul kırın, karıştırın. Maliyeti 15 milyon, 3 ay kullanın…

SİVİLCELER İÇİN

sivilcenin temiz havaya, iyota, bakıra ihtiyacı vardır. E vitamini alın sigara ve içkiden, fındık, çekirdek gibi yiyeceklerden uzak durun. Bunlar sivilceyi artırır. Bir çay kaşığı kuru maya, bir antibiyotik, bir tatlı kaşığı az oksijenli suyu karıştırın. Temizlenmiş cildinize sürün, 20 dakika bekletin. 5 gün boyunca bunu uygulayın. Zeytinyağlı sabunla cildinizi yıkayın.

1 yorum:

bade dedi ki...

suna hanım merhaba dekolte bölgemde pürüzler ve siyah noktalar var bunun için ne yapabilirim yardımcı olursanız sevirim.diğer reçetelerinizden çok memnun kaldım teşekkürler

Template Design | Elque 2007