31 Mart 2007 Cumartesi

Cildiniz için Yedi Tavsiye


Cildimiz çoğu zaman çok temiz gibi görünmez. Toz ve kirli parçacıklar gözeneklerde gizlenir, terin ve salgı bezlerinin derinin yüzeyine çıkmasına engel olur. Cildin en uygun şekilde temizlenmesi lazımdır. Uygunsuz cilt temizliği cildinize çok zarar verir. Uygulanan yanlış dietler, un, şeker, çay, kahve, unlu mamüller enerjinizi tüketir, kırışıklık yapar , sağlıksız bir cilt ve vaktinden erken yaşlanmanızı getirir.


Güzel ve doğal bir cilt için 7 tavsiye;

1. Ihlamur suyu;
Formülü: Ihlamuru bir kaba parçalayıp koyun. Üzerine bir bardak kaynamış sıcak süt dökün ve bir çay kaşığı gliserin ekleyin. İyi karıştırın ve yarım saat cildinizde bekletin. Bu karışımı yüzünüze, ellerinize, ayaklarınıza sürebilirsiniz. Bu tedaviyi yatmadan önce yaparsanız daha genç ve güzel bir görüntü sağlarsınız.

2. Yağlı ciltler için;
Limon suyunu buz dolu bir kaba sıkın. Bunu yüzünüze sürün 5 dakika masajdan sonra yüzünüzü bol suyla yıkayın.

3. Kuru ve sert ciltler için;
Yumurtayı alın ve birkaç tutam ıhlamur ve zeytinyağı ile karıştırın. Yüzünüze yayın ve yüzünüzü kuru hissedene kadar bırakın. Soğuk suyla yüzünüzü temizleyin.

4. Bebeksi ve kaygan bir cilt için;
Yarım çay kaşığı ıhlamır suyunu bir çay kaşığı salatalık suyu ve biraz gül suyu ile karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza uygulayın ve 15 dakika bekletin. Su ile temizleyin.

5. Yorgun gözleri ferahlatmak için;
Yukarıda tarif edilen ıhlamur suyu karışımlarının her birinden 4'er çorba kaşığı alın ve buzlu suya koyun. 2 parça pamuğa bu karışımı emdirin ve 10 dakika gözlerinize uygulayın.

6. Lekeleri yoketmek için;
2 bademin kabuklarını soyun ve öğütün. Bir yumurtanın beyazı ile karıştırın ve yarım çay kaşığı ıhlamır suyu ekleyin. Yüzünüze yayın ve cilt kuruyana kadar bekletin. Önce ılık suyla, sonra soğuk suyla cildinizi temizleyin.

7. Kırışıklıklar için krem;
Bir çay kaşığı zeytinyağı bir yumurta ile karıştırın. Yüzünüzü ve boynunuza bu karışımdan sürün. Karışımı yüzünüz emene kadar bekletin.
Kremi temizlemek için:
Sıcak suya bir çay kaşığı soda ekleyin. Karıştırın. Bir parça pamuklu kumaşa bu karışımı sürün ve uygulayın.

Hiç yorum yok:

Template Design | Elque 2007