21 Kasım 2007 Çarşamba

Gelinlere Makyaj Önerileri

Bu yıl gelinler kozmetikteki trendleri takip ediyorlar. Bembeyaz gelinlikleri yılın moda renkleri beyaz ve pembe tamamlıyor. Gelinlere, hafif renklerle sade ve güzel bir görüntü veriliyor. Gelin makyajında da önemli olan gelini zarif, masum ve neredeyse makyajsız gösterebilmektir. Bundan dolayı gelin makyajı son derece natürel olmalı, sadece gelinin güzelliğini ortaya çıkarmalıdır.
Bu yıl yalnızca modada değil, aynı zamanda makyajda da pastel renkler tercih ediliyor. Moda renkler saflığın simgesi beyaz ve pembenin tonları. Gelinlere yapılan makyajda da moda renkler tercih ediliyor.

Gelin makyajının en önemli tarzı, gelini zarif, masum ve neredeyse makyajsız gösterebilmektir. Bağıran renkler birer tabudur, ancak gelin isterse ve kendine kıyafet olarak da çılgınca bir şey seçmişse.

Gelinlerin düğün gününde kendilerini rahat hissetmedikleri çok sık rastlanan bir durumdur. Kendilerini yabancı hissederler, güzel görmezler, çok fazla makyaj yaptıklarına inanırlar. Bu nedenle ,mümkün olduğunca ,düğünden birkaç hafta önce, makyajı yapacak kişiyle, prova amaçlı denemeler yapılmalıdır. Böylece, yapılacak saç ve makyaja alışılmış olunacaktır. Bu bilhassa saçını boyatmayı düşünenler açısından çok önemli. Aynı zamanda yüz bakımı açısından, cilde özel bir bakım yaptırarak hazırlanma açısından da iyi bir fırsat olacaktır. Böylece ilk etapta kaşlar düzeltilebilir ve manikür/tırnak modeli teklif edilebilir ve işlemler zaman darlığı çekilmeden halledilir.

Zemin hazırlığı
Uygun renk tonunu karıştırarak bulun ve istenen “örtü” rengini elde edinceye kadar sürün. Dikkat edin ki, zemin kulak ,göz ve saç başlangıç yerlerinde düz şekilde uygulansın. Dengesizlikler ve çizgiler bu aşamada gözükmemeli. Zemin renginin ten rengiyle uyumlu olmasına da özen gösterin. Ten renginden bir ton açık ya da daha koyu olabilir.

Fiksleme
Zeminleme için en önemli kısım fikslemedir, ki makyaj uzun ömürlü olsun. Bunun için de en iyisi şeffaf pudra kullanarak yüzün her bölgesine sürmeniz, özellikle gözlerin etrafını ve kirpik alt ve üstünü unutmamanız. Böylece kirpikler de daha dolgun ve sık görünecektir.

Ruj sürme
Bu esnada kesin bir renk paletine karar verme durumundasınız. Bej, pastel kahverengi, pastel pembe ve de pastel oranj tonları, saç rengine uyumlu olarak ideal gelin makyajı renkleridir. Yüzü sadece hafif rujla modelleştirin. Elma kemiklerini belirginleştirin ve alın boyun ve çeneyi koyulaştırın.

Gözler
Düzgün alınmış, yüz hatlarına uygun kaşlar önemlidir. Gözler için renklerden maksimum 3 renk tonu kullanmaya özen gösterin. Parlak ya da mat olması tamamen gelinin beğenisine kalmıştır. Gözlerin büyük görünmesini sağlayın, kaş altına beyazlatıcı kullanın. Göz kapaklarında kullanılan rengin tonunda bir çizgide güzel görünür. Dıştan içeriye doğru bu çizgi daha da beyazlayabilir. Kirpikler için mutlaka suya dayanıklı olanları kullanın, üstelik bunu birkaç defa yapın. Düğün günü mutlaka birkaç damla göz yaşı sevinçten akacaktır.

Dudaklar
Zarif, parlak tonlar gelin makyajı için aslında en uygun olanlarıdır. Çünkü gelin, böyle bir günde hem çok öpülür hem de öpmek zorunda kalır. Dudakları iyi pudralayın ve çerçeveyi örneğin lipgloss veya dudak kalemi ile çizin. İçini de aynı renkle boyayın, hepsini fiksledikten sonra aynı uygulamayı bir daha tekrarlayın. Gelin ruj kalemini veya glossu bu gün için çantasında bulundurmalı. Dudak makyajı buz taneleri ile fikslenirse, daha uzun ve kalıcı olur.

Saçlar
Profesyonel değilseniz, saç işini kuaförünüz yapsın. Makyaja başlanmadan önce saç işine bakılmalı.

Bir profesyonele bile yaptırıyor olsanız, hayatınızın bu en önemli gününde güzel görünmek için, makyajınıza dikkat etmekte fayda var. Damat hazır, gelinlikle çiçekler de. Her şey mükemmel. Mükemmel bir fotoğraf içinse geriye sadece yüzünüz kalıyor. Tabii günlük uyguladığınız makyajı, hayatınızın bu en önemli gününde uygulayamayacağınıza göre, bu işi bir profesyonele bırakmakta ya da kendiniz ilgilenecekseniz önerilerimize kulak vermenizde fayda var.

Yüzünüz için:
Nemlendiricili makyaj ürünleri ya da renk veren bir nemlendirici kullanarak cildinizin taze görünmesini, kuru olmamasını sağlayın. Sarı alt tonlu fondötenler, flaşlı fotoğraf çekimlerinde en iyi görüntüyü verirler. Simli, pırıltılı makyaj ışığı yansıtacağından hayli nahoş görüntülere sebep olabilir.

Kılları doğal malzemeden yapılmış bir fırça kullanarak, pudrayı, güneşin yüzünüzde doğal olarak vuracağı alanlara sürün: Yani alın, yanaklar ve burun kemiğine. Eğer gerekiyorsa, boyun ve göğsünüzü de hafifçe pudralayabilirsiniz. Tabii bunu gelinliği giymeden yapmalısınız.

Nikahtan önce fazla güneşlenmeyin. Güneş yanıkları, deri soyulması ve mayo izleri planlarınızı sabote edebilir. Makyaj yapmadan önce jel şeklindeki fondötenden uygulayıp, yarı saydam bir pudradan da hafifçe sürün. Bu, yüzde oluşacak, istenmeyen parlamaları önler.

Çok fazla pudra kullanmak cildinizin tebeşir tozuna bulanmış gibi görünmesine neden olur. Bu da, düğün fotoğraflarında cansız, ruh gibi çıkmanıza sebep olabilir.

Gözleriniz için:
Renkli bir kaş pudrası ya da jeli kullanın. Seçtiğiniz renk, doğal renginizden bir ton daha daha koyu olsun. Eğer kaşlarınız seyrekse, açık renk, doğal tonlarda bir kaş kalemiyle boşlukları doldurduktan sonra, kaş pudrası ve fırçası yardımıyla kaşınızın üzerinden bir kez daha geçin. Kaş pudrasını azar azar noktalar halinde sürerseniz, daha doğal bir etki yaratır. Kaşlarınızı belirgin hale getirmek için koyu gölgeler yapmayın, koyu kalemler kullanmayın. Bu, hoş görünmenizi sağlamaktan çok sert bir görüntü yaratır.

Gözlerinize ışıltı ve kontur kazandırmak için doğal tonları kullanın. Göz kalemine gelince, klasikten vazgeçmeyin; siyah, mavi ya da kahverengi kullanmak uygun olacaktır.

Göz makyajınızda "trendy" olmaya fazla özenmeyin. Bugün simli göz kalemi iyi bir fikir gibi görünebilir ama yıllar sonra düğün fotoğraflarınıza dönüp baktığınızda fotoğrafları yakmayı tercih etmeyeceğinizi kimse garantileyemez.

Kirpikleriniz için, önce bir kirpik kıvırıcıyla kirpiklerinizi kıvırdıktan sonra, 2 kat uzun gösteren rimel sürün. İkinci katı uygulamadan önce ilk katın kurumasına özen gösterin. Su geçirmeyen rimeller her zaman iyi bir seçenektir. Daha uzun süre gözünüzde kalırlar ve mutluluk göz yaşları döktüğünüzde de sizi utandırmazlar.

İki kat rimel sürme işini abartıp birkaç kata çıkarmayın. Rimel parçaları kalmış ve birbirlerine yapışıp, öbek öbek ayrılmış kirpikler, damat gözlerinizin içine baktığında sahip olmayı en son arzu edeceğiniz şeydir.

Dudak ve yanaklarınız için:
Pembemsi şeftali ya da gül rengi tonlarında kullanacağınız allık iyi görünecektir. Bunu uygularken, elmacık kemikleri üzerine boyayı sürmeye ve fazlasını da saçlara doğru yaymaya çalışın. Cildiniz yağlıysa, toz allık en iyi seçenektir. Ancak cildiniz eğer kuru gibiyse, o zaman krem allıkları tercih edin. Allıksız fotoğraf çektirmek, fotoğraflarda beyaz çıkmanıza sebep olabilir.

Dudaklarınızı boyarken, önce dudak fırçasıyla dudak boyasını sürün, daha sonra da dudak kalemini kullanarak tamamlayıcı rengi verin. Doğal dudak çizginiz dışına taşmamaya özen gösterin. Dudak boyası sürüldükten sonra dudakları belirlemek hem daha kolaydır, hem de daha yumuşak ve doğal bir görüntü elde edilir.

Dudaklarınızı belirlemek için rujunuzdan daha koyu renkte bir dudak kalemi kullanmayın. Bu, tek kelimeyle berbat bir görüntü verir.

Dudak boyanızı, sıcak renkte ve çok aşırı parlak olmayan bir tonda seçin. Gül rengi, pembe ve kırmızı tonları fotoğraflarda hoş görünür, gelinliğin beyazına taze bir hava katar.

Çok nötr ya da soğuk tonlarda bir ruj sürmeyin. Bu renkler, yorgun ve solgun görünmenize sebep olur.

Düğün gününüzde, en güzel görünmek ve en iyi şekilde hissetmek en tabii hakkınız. Makyajınızın doğal güzelliğiniz, kendi hatlarınızla vurgulaması bunun doğrusu olacaktır. Moda bile olsa, karmaşık renklerden uzak durunuz.

Cilt bakımınızı bir hafta öncesinden yaptırınız. Bu sürede oluşabilecek kızarıklıklar iyileşecek ve cildiniz doğal güzelliğine tekrar kavuşacaktır.

Düğün gününden önce prova makyajını mutlaka yaptırmalısınız.Prova makyajında teninize yakışacak renk ve gölgeler belirlenmekte ve düğün günü daha önce karar verilen makyaj, gelin adaylarına uygulanmaktadır.Son güne, prova makyajı dahi yapılmadan uygulanan gelin makyajı, ne yazık ki çoğu zaman olumlu sonuçlar vermemekte; zaten heyecanlı olan gelin adayını renk seçimi, renk uyumu konularında gereksiz strese yöneltmektedir.

Makyajda baz çok önemlidir. Kusursuz bir baz hazırlamak için cilt temiz ve nemlendirilmiş olmalıdır. Güzel bir cilt için tek bir gün değil, her gün bakım yapılması gerekir. Makyaja başlamadan önce cildin çok az nemli olmasında fayda vardır.

Bayanların makyaj yaparken yaptığı en büyük hatalardan biri, çok fazla pudra ve fondöten kullanmaktır.Bu sahte bir görünüme yol açacağı gibi, göstermek istemediğiniz çizgilerin de ortaya çıkmasına sebep olur. Bundan kaçınmak için ince yapılı, kaliteli pudra ve fondötenin kullanılması gerekir.

Bir diğer unsur, bayanların kendilerine göre makyaj yapmamaları, başkalarının makyajlarını taklit etmeleridir.

Gelin makyajı olsun diğer tüm makyaj uygulamalarında önemli olan kendinize yakışan makyajın size uygulanmasıdır. Bu tabii ki başkasında beğendiğiniz makyajın size uygulanmayacağı anlamına gelmez. Yüz, kemik yapısı benzerliği var ise genelde makyaj uygulaması başarılı sonuç vermektedir. Makyajın yüzünüzün canlılığını , doğallığını ortaya çıkaran, renk veren bir makyaj olması gerekir. Rahat edebileceğiniz bir makyajı tercih edin.

Hiç yorum yok:

Template Design | Elque 2007